Uitleg Escape Room

Hoewel steeds meer mensen weten wat een escape room is, blijft er ook nog steeds een grote groep mensen die er nog nooit van gehoord heeft of er één gespeeld heeft. Op deze pagina vind je een korte uitleg. Sinds 2013 zijn er ook escape rooms in Nederland. Inmiddels heeft Nederland zelfs gemiddeld de meeste escape rooms per vierkante kilometer. Het idee is simpel: je laat je met een groep vrienden, familie of collega’s opsluiten in een ruimte en moet daar binnen een uur uit zien te ontsnappen. Dit doe je door middel van het oplossen van puzzels en raadsels. Hierbij zijn goede communicatie en samenwerking essentieel om uit de ruimte te kunnen ontsnappen. Meestal krijg je hiervoor 60 minuten de tijd. Aan de hand van cryptische aanwijzingen kom je stapje voor stapje dichterbij de oplossing.

Uitdaging

Uit een escape room ontsnappen is meestal een hele uitdaging. Op het moment dat de deur van de ruimte dichtgaat, begeef je je even voor een uur in een andere wereld. Geen telefoons, geen horloges, alleen maar een klok die aftelt vanaf 60 minuten en zelfs in eerste instantie geen enkel aanknopingspunt om te beginnen. Een escape room is een emotionele achtbaan, want in een kort tijdsbestek zul je gaan van blijdschap naar frustratie en stress of van verslagenheid (als je het niet hebt gehaald) naar euforie (als je wél binnen de tijd ontsnapt of verder komt in het spel). Alles komt aan op goede samenwerking, want alleen dan is de kans dat je ontsnapt het grootst.

Groep / Team

Natuurlijk is een escape room vooral heel erg leuk om te doen, maar er zit zeker ook een serieuze kant aan. Die serieuze kant is met name interessant voor bedrijven. Een team bestaat uit maximaal 7 personen. Maar ook grotere groepen kunnen bij ons terecht. In dat geval splitsen wij de groep. Een escape room is uitermate geschikt voor teamuitjes, vriendengroepen, vrijgezellenfeesten, gezinsuitjes, familie/neven-nichtendagen etcetera. Omdat wij ook een kinder escape room hebben, biedt Escape Room Winterswijk dus plek voor mensen van 7 tot 80+ jaar.

Ben je na het lezen van deze uitleg overtuigd? Boek dan snel jouw escape room avontuur HIER!